Изолацията на Русия заради войната в Украйна продължава. Полша, Латвия, Литва и

...
Изолацията на Русия заради войната в Украйна продължава. Полша, Латвия, Литва и
Коментари Харесай

4 държави налагат пълна транспортна блокада на Русия

Изолацията на Русия поради войната в Украйна продължава. Полша, Латвия, Литва и Естония ще наложат цялостна транспортна обсада на Русия и Беларус. Това разгласи заместник-министърът на инфраструктурата в Украйна Мустафа Найем в " Некста ".

" Полша, Латвия, Литва и Естония в идващите 48-72 часа ще стартират процеса на цялостна изолираност от Русия и Беларус, като по този метод ще затворят сухопътните си направления за доставка на артикули до тези страни. Миналата седмица публично се обърнахме към нашите сътрудници с молба да спрем всякаква пътна връзка с Руската федерация и Беларус. Благодаря на всички министри на превоза на изброените страни. Реакцията е моментална. Чакаме крайния резултат ", разяснява Найем.

Само преди ден Латвия, Литва и Естония оповестиха, че се отхвърлят от вноса на съветски газ като реакция на войната в Украйна. На първо време те ще употребяват запаси в подземно газово вместилище в Латвия. " Щом ние можем да създадем това, и останалата част от Европа може да го направи ", споделиха в известие от латвийската компания Conexus Baltic Grid.

Още при започване на войната всички страни от ЕС затвориха въздушното си пространство за съветски самолети. Оттогава досега Русия е подложена на икономически наказания, като последно Европейски Съюз счита да разиска ембарго на вноса на съветски нефт и газ.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР